لزوم فرهنگسازی خرید لوازمالتحریر ایرانی برای حمایت از تولید ملی
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، لوازمالتحریر دانشآموزان یک ابزار مهم انتقال فرهنگ است که به دلیل انس گرفتن دانشآموز با آن، تأثیر روانی بسیاری بر او دارد؛ دانشآموزان خصوصاً در دوره ابتدایی دوست دارند از لوازمالتحریری با نقوش شخصیتهای کارتونی استفاده کنند و نسبت به این شخصیتها حس الگوپذیری و همزاد پنداری دارند.
با توجه به نیاز گستردهای که امروزه به محصولات نوشت افزاری وجود دارد، صنعت لوازم التحریر ایرانی یکی از مهمترین صنایعیست که خوشبختانه در سالهای اخیر، لزوم فعالیت و گسترش آن بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. با این همه هنوز لوازم التحریر ایرانی، همچون طفل نوپاییست که با وجود ظرفیتهای بالایی که دارد، همچنان نیازمند حمایت و یاریگری نهادهای دولتی و از همه مهمتر حمایت مردم است.
با وجود اهمیت تولید لوازمالتحریر در داخل کشور از نظر صرفه اقتصادی و وجه پررنگتر آن، یعنی مقابله با مانور تولیدات خارجی معارض فرهنگ کشور، اما تنها ۵ سال است که تولیدکنندگان به این عرصه ورود جدی داشتهاند که ثمره آن هر سال در نمایشگاه ایران نوشت تبلور مییابد.
چرا استفاده از لوازمالتحریر ایرانی بر استفاده از لوازم التحریر خارجی اولویت دارد؟
در سالهای گذشته تحریمهای اقتصادی روی صنعت نوشت افزار هم تاثیر گذاشته، و مانع وارد شدن برخی محصولات لوازم التحریر به داخل کشور شده است. برخی از برندهای خارجی نیز که هنوز محصولاتشان وارد کشور میشوند، قیمت بسیار بالایی دارند، و علاوه بر این، مطابق با فرهنگ ایرانی و بومی هم نیستند و طبیعتا هم ضرر اقتصادی دارند و هم فرهنگی.
این مسئله باعث شده تولیدکنندگان با تکیه و امید به شعار حمایت از تولید ملی، در عرصهی تولید لوازمالتحریر ایرانی تلاش خود را مضاعف کنند تا بتوانند محصولات خود را جایگزین محصولات خارجی کرده، و این مشکلات را از این طریق جبران کنند.
جایگزین کردن لوازمالتحریر ایرانی، میتواند علاوه بر در دسترس دادن، لوازم التحریر ارزان و با کیفیت، ما را در مسیر خودکفایی در این صنعت قرار دهد. علاوه بر این میتواند این اطمینان را به ما ببخشد که ما میتوانیم محصولاتی مناسب با روحیات و ارزشهای ملی خودمان، در اختیار فرزندانمان قرار دهیم.
لزوم حمایت از نوشت افزار ایرانی در چیست؟
طبق نظرسنجیای که از تولیدکنندگان نوشت افزار به عمل آمده، این نتیجه برمیآید که شعار نوشت افزار ایرانی اگرچه رایج شده، اما در عمل از آن حمایتی نمیشود. هنوز هم بخش زیادی از بازار در دست تولیدکنندگان خارجی است درحالی که از تولیدکنندهی داخلی که با انگیزهی فرهنگی وارد این عرصه شده حمایتی صورت نمیگیرد.
حمایت از نوشتافزار ایرانی توسط سازمانهایی از جمله وزارت صمت در عرصه تسهیل تولید، وزارت آموزش و پرورش در عرصه مصرف نوشت افزار، و وزارت ارشاد در عرصه نظارت محتوایی، ظرفیتهای بسیاری دارند که میتواند قدم بزرگی در حمایت از این صنف در کشورمان باشد.
یکی دیگر از مهمترین مسیرهای حمایت از نوشت افزار ایرانی، علاوه بر حمایت ارگانهای دولتی برای تولیدکنندگان، برگزاری نمایشگاههای عرضهکنندهی نوشت افزارهای ایرانی است. برگزاری نمایشگاههای دائمی در کانونهای تربیتی آموزش و پرورش؛ و نمایشگاههایی به طور مناسبتی و فصلی، میتواند در طول سال فضاهایی مناسب را برای ارائهی نوشتافزار ایرانی به وجود بیاورند. این نمایشگاهها میتوانند با دعوت از تولیدکنندهها و برندهای داخلی، فرصت ارائهی محصولات لوازم تحریر ایرانی را بدون واسطه، همراه با تخفیفات ویژه و قیمتهای مناسب فراهم کنند.
کلام آخر
در این نوشتار بیان کردیم که نوشت افزار ایرانی، همچون طفل نوپاییست، که در صورت حمایت میتواند، خیلی سریع عرصهی فعالیت خود را به بهترین نحو ممکن گسترش دهد. حمایت ارگانهای دولتی و اعتماد سرمایهگذاران به این حوزه، میتواند فرصتهای مناسب بسیاری را برای تقویت ظرفیت این صنعت در کشورمان فراهم آورد.
به جز این مهمترین نیاز در این عرصه که نباید نادیده گرفته شود، وجود حمایتهای مردمی از این محصولات است. تا زمانی که مردم در خرید نوشت افزار، محصولات و برندهای خارجی را به برندهای ایرانی ترجیح میدهند، هرگونه حمایت دیگری از این محصولات بیفایده است.
شاید ما بتوانیم با حمایت از نوشت افزار ایرانی، از آغاز به فرزندان خود اهمیت حمایت از تولیدات ملی را بیاموزیم، و به این وسیله ارزشها و فرهنگ ملی مذهبی را در ایشان تقویت کنیم.